Detail aktuality

MISTROVSTVÍ ČR ve sportovním tanci

MISTROVSTVÍ ČR ve sportovním tanci

v sobotu 28.1. 2023 se konalo MČR v latinskoamerických tancích v Ostravě. Na toto důležité klání, které určuje nejlepší výběr tanečníků z celé ČR se povedlo splnit složité podmínky Českého svazu tanečního sportu a nominovat se dvěma našim párům ze Sportovního tanečního klubu Jiskra Raspenava, z. s. Vojtovi Jelínkovi a Barunce Hokrové v kategorii dospělí do 21. let a v kategorii mládež. Dalším párem byl Honzík Holub a Klárka Stejskalová v kategorii Děti 2. Pro oba páry byla tato zkušenost nová. Vojta a Bára se umístili v kategorii do 21. let na 26. místě, v kategorii mládež na 41. místě. Na první takovou zkušenost jsou umístění naprosto skvělá, protože soupeřili s již s ostřílenými páry.

Veliký poprask však způsobil Honzík s Klárkou, kteří postoupili do finále, a nakonec se umístili na krásném 4. místě, kam je dostal jejich famózní taneční výkon.

Za tyto krásné výsledky děkujeme dětem a jejich rodičům, ale také tanečnímu klubu Jiskra Raspenava, z. s a Městu Raspenava za dlouhodobou podporu.

V současné době neustále překypuje sál České besedy tanečníky, kteří se připravují na další velké taneční soutěže. V únoru a březnu se odehraje MČR ve standardních tancích a MČR v 10 ti tancích, dále budou následovat pro naše taneční páry po celé republice taneční ligy, super ligy a mezinárodní soutěže v Čechách a v zahraničí . Zde má taneční klub Jiskra Raspenava ještě více želízek v ohni a už teď se těšíme na další krásné zážitky a výsledky.

Mistrovství 1Mistrovství 2