Detail aktuality

Informace pro občany

V pátek 20. 3. 2020

V pátek 20. 3. 2020

Vedení města Raspenavy,

děkuje všem občanům města, kteří respektují nařízení vlády, které zakazuje pobyt a pohyb všem osobám v České republice bez ochranných prostředků dýchacích cest, a na veřejnosti používají roušky, které si v drtivé většině opatřili, nebo vyrobili sami.

Nyní si dovolujeme požádat všechny, kteří ještě mají materiální prostředky, šikovné ruce a možnost, aby pokračovali a nadále a šili roušky pro své rodiny a příbuzné.

Dále se obracíme na dobrovolníky, kteří by byli schopni šít roušky pro potřebné, aby se přihlásili na tel. čísle: 482 360 431, 482 360 445 nebo na e-mail: jana.lipenska@raspenava.cz, radka.capkova@raspenava.cz.

Dostala se nám informace, že by měl stát roušky (neznáme počet ani typ) dodat na ORP Frýdlant v nejbližších hodinách. V případě, že se tak stane a roušky obdržíme v minimálně potřebném množství (alespoň 1 ks na obyvatele města), budeme je rozvážet – nemusíte si pro ně nikam chodit. 

Dále prosíme všechny, kteří by byli ochotni pomáhat se zajištěním pomoci - dovozem léků, hygienických potřeb, popřípadě potravin, potřebným občanům v případě, že se situace zhorší a počty potřebných se rapidně zvýší, aby se přihlásily na tel. Čísle 482 360 431, 482 360 445 nebo na e-mail: mesto.raspenava@raspenava.cz, radka.capkova@raspenava.cz.

Připomínáme, že pro možnost zasílání informací přes sms je nutné se registrovat na stránkách města www.raspenava.cz