Detail aktuality

Informace pro občany

Vážení spoluobčané,

ve čtvrtek, 26. března 2020, bude prováděn v odpoledních hodinách rozvoz desinfekce pro domácnost (pro ošetření rukou). Rozvoz proběhne dle přiloženého rozpisu – zvolili jsme stejná místa jako při sběru nebezpečného a velkoobjemového odpadu ale budou nasazena tři auta, takže se desinfekce bude vydávat na třech místech zároveň.

Je nutné, aby si zástupce domácnosti přinesl s sebou uzavíratelnou nádobu, do které mu bude odměřeno cca 1–2 dcl desinfekce, dle velikosti domácnosti (bude-li to možné). Zároveň s desinfekcí vám budou předány pokyny k použití.

V případě, že si nebudete moci v uvedeném čase na uvedené místo pro desinfekci dojít, volejte na tel. čísla 482 360 431 nebo 482 360 445, nebo pište na e-mail: jana.lipenska@raspenava.cz nebo radka.capkova@raspenava.cz.

Rozpis rozvozu ZDE.
Návo na použití desinfekce ZDE.

******************

 

Vážení spoluobčané,

S ohledem na skutečnost, že se nám přihlásilo několik dobrovolníků, kteří šijí roušky a postupně nám je předávají, dovolujeme si vás oslovit s nabídkou předání roušek k užívání. V případě potřeby tedy volejte, či pište. Volejte i v případě, že víte o někom, kdo je urgentně potřebuje. Vzhledem k velmi omezenému množství textilních roušek, budou poskytnuty těm nejpotřebnějším-těm, kteří nemají nikoho, kdo by jim roušku ušil/opatřil. Volejte na tel. čísla 482 360 431 nebo 482 360 445, nebo pište na e-mail: jana.lipenska@raspenava.cz nebo radka.capkova@raspenava.cz.

 

******************

Poděkování města Raspenavy:

Děkujeme všem dobrovolníkům, kteří pomáhají potřebným spoluobčanům se zásobováním potravinami, léky apod. Děkujeme i těm, kteří se přihlásili a zatím jejich služeb nebylo využito.

Děkujeme všem dobrovolníkům, kteří šijí textilní roušky.

Děkujeme firmě W. Wülfing CZ s.r.o. Dětřichov za poskytnutý materiál na šití roušek.