Detail aktuality

Dotační fond Libereckého kraje, oblast podpory regionální rozvoj – Podpora dodatečné instalace akumulační nádoby u domácích kotlů na pevná paliva.

Dovolujeme si vás informovat o vyhlášení nového programu č. 2.8 Dotačního fondu Libereckého kraje, oblast podpory regionální rozvoj – Podpora dodatečné instalace akumulační nádoby u domácích kotlů na pevná paliva.

Liberecký kraj dlouhodobě a systematicky podporuje ekologičtější způsoby vytápění a tento je dalším z nich. Jeho cílem je snížení znečištění ovzduší emisemi z domácího vytápění, dosažení úspory paliva, vyššího tepelného komfortu, nižších nákladů na energii a nižších nákladů na obsluhu.

Žadatelem v tomto programu může být fyzická osoba nepodnikající, vlastnící „rodinný dům“ na území Libereckého kraje, ve kterém byly po lednu 2021 nainstalovány a připojeny k otopné soustavě akumulační nádoby.

Příjem žádostí bude probíhat od 16. ledna do 29. prosince 2023. Účelovou neinvestiční dotaci z Dotačního fondu LK lze využít na projekty realizované v období od 27. ledna 2021 do data podání žádosti. Dotace bude poskytnuta až do výše 70 % z celkových způsobilých výdajů projektu, avšak maximálně 50.000 Kč, a to na výdaje na pořízení akumulační nádoby a na její připojení na otopnou soustavu.

Podrobné informace naleznete na stránkách kraje http://dotace.kraj-lbc.cz. Případné dotazy k žádostem je možné konzultovat na telefonním čísle 485 226 327, e-mailu alena.klimova@kraj-lbc.cz nebo osobně ve 3. patře Evropského domu. Kontaktní osobou je Ing. Alena Klímová.

Akumulace 2022Leták ke stažení