Detail aktuality

Dopravní značky mají omezit příjezd osob na turistická místa v regionu

Dopravní značky mají omezit příjezd osob na turistická místa v regionu

Liberecký kraj ve spolupráci s krajskou policií vytipoval lokality, která osadí zákazovými značkami. Ty budou regulovat příjezd osob na turisticky hojně navštěvovaná místa. Jedná se o tyto lokality: Bedřichov, Brniště, Doksy, Frýdštejn, Harrachov, Horní a Dolní Mísečky, Hrabětice, Hrádek nad Nisou, Janov nad Nisou, Ještěd, Jizerka, Královka, letiště Hradčany, Malá Skála, Manušice, Rokytnice nad Jizerou, Sedmihorky, Sloup v Čechách, Smědava, Souš, Tábor, Valdštejn a ZOO Liberec.

 

„Rozumím tomu, že když bude pěkné počasí, budou chtít lidé vyrazit do přírody a na procházky. Nicméně musím zdůraznit, aby lidé chodili na výlety jen v úzkém rodinném kruhu. Prosím občany, aby dodržovali základní zásady vyplývající z nařízení vlády České republiky. Opatření nemá zabránit občanům, aby šli na čerstvý vzduch, ale má jim zabránit v tom, aby se v turistických místech netvořily větší neformální turistické skupiny se stovkami až tisíci lidmi,“ uvedl hejtman Martin Půta.

 

 „Na těchto vytipovaných místech bude dopravní policie a pořádkové složky. Doufám, že se všechno obejde bez závažnějších problémů a že řidiči budou ukáznění a respektovat zákon o provozu na pozemních komunikacích. V případě porušení předpisů budeme udělovat pokuty do výše až 2000 korun,“ dodal Vladislav Husák, ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.