Detail aktuality

Hudební festival "Tóny Smědé"

calendar 10.06.2023

Vážení spoluobčané,

již tradičně se blíží další ročník hudebního festivalu „Tóny Smědé“, připadající letos na 10. června 2023. Jako zpestření tohoto festivalu je připravena novinka, kde bychom byli velice rádi, aby se do ní zapojili i občané našeho města. Mohlo by se jednat o soutěž, která by se mohla stát tradicí do dalších ročníků.

V prvním ročníku této soutěže budeme soutěžit o nejlepší nakládaný hermelín. Pravidla pro soutěž jsou tato:

* dodání soutěžního vzorku v max. 1 l sklenici,

* dodané soutěžní vzorky budou náhodně očíslovány,

* jméno soutěžícího bude známo pouze příjemci vzorků,

* dále bude z řad návštěvníků festivalu náhodně vybráno 5 porotců, kteří se zúčastní vyhodnocení vzorků,

* zbylé soutěžní vzorky budou dány k volné konzumaci do prodejního stánku ZDARMA;

Členové poroty by neměli být z řad rodinných příslušníků soutěžících, aby se vyloučila podjatost při rozhodování. Vzorky budou přijímány v den a v místě konání hudebního festivalu v době od 17:00 – 17:30 hodin. Porota následně zasedne a vybere ten nejlepší vzorek dle chuti i vzhledu. Kolem 19:00 hodiny bude vyhlášen vítěz soutěže. Odměnou za vítězství bude poukaz v hodnotě 300,- Kč na konzumaci čehokoliv z prodejního stánku hudebního festivalu a označení produktu „raspenavský hermelín roku 2023“.

Přihlášku do soutěže je nutno zaslat do 1. června 2023 na email místostarosty Jaromíra Hanzla (jaromir.hanzl@raspenava.cz). V dalších ročnících by se např. mohlo soutěžit o nejlepšího utopence, sýr či bramborák apod. Náměty na soutěž jsou vítány.